fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Vřed | 3. 8. 2022 22:08

Dobrý den,již po čtvrté mám bercový vřed po drobném úrazu ( mám SLE,DM,AB).U lékařky jsem byla,vřed je malý,poměrně hluboký,ale hojí se ( už vím,že to trvá dlouho) Mohu nechat doma vřed nezakrytý?Jinak používám Prontosan,Melgisorb Ag,zinkovou pastu na okoli rány.Dekuji

vložil:  
Zuzana Abdelfattah

Odpověď ze dne 17. 8. 2022 17:50

Dobrý den,

není vhodné nechávat vřed nezakrytý. Docházelo by k vysychání rány, které by zpomalovalo její hojení (hojení podporuje naopak adekvátně vlhké prostředí v ráně zajisťované moderními kryty ran pro vlhké hojení). Dále by také nezakrytý vřed nebyl nijak chráněn před možnou kontaminací mikroorganismy z okolního prostředí a bylo by tak zvýšené riziko vzniku infekce rány, která by hojení samozřejmě také zkomplikovala. 

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.