fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Nehojící se rána na achilovce - DIABETIK 88 let | 18. 5. 2021 3:05

Dobrý den, otec / 88let, diabetik bez inzulinu/ si poškodil pokožku achilovky- jinak achilovka v pořádku. Vznikl větší strup, který bolel. Po návštěvě nemocnice tento doktoři strhli a řekli, že se pod vředem pokožka nehojí.. Tím jak strupy neustále strhávají ovšem dochází ke zvětšování rány. Bohužel sem nejde nahrát foto. Od té doby je z tatky ležák, na nohu už vůbec nemůže došlápnout. Chtějí ho poslat na angioplastiku do Brna, nevíme vůbec , jestli to zvládne. Tvrdí, že bez rozšíření cév se rána nezahojí a možná bude nutno nohu uřezat. Doporučili byste ještě s angioplastikou počkat a zkusit léčbu raději vaší mastí? Za jak dlouho by se měl dostavit hojivý účinek? Klidně můžu poslat fotky poškození, abyste mohli posoudit stav... Děkuji!

vložil:  
Andrea

Odpověď ze dne 9. 7. 2021 17:08

Dobrý den,

u diabetických pacientů s neprůchodností cév je bohužel hojení rány zhoršené a úplné zhojení až nemožné vlivem nedostatečného cévního zásobení. Doporučení lékařů je podloženo výsledky vyšetření, navíc se nejedná o příliš velký zákrok, ale pouze dojde miniinvazivně k zprůchodnění cév, aby bylo zajištěno cévní zásobení končetiny a tedy i oblasti rány. Použiti zdravotnického prostředku Hyiodine je určitě možné po dobu, než Váš otec nastoupí na angioplastiku do Brna. Pro následné léčení rány vám doporučuji navštívit specializované pracoviště pro hojení ran, kde v závislosti na stavu rány stanoví nejvhodnější postup.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.