fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Dekubit v oblasti hýždě | 8. 5. 2021 7:05

Dobrý den, manžel je vozíčkář a má zhruba rok a půl po plastice v oblasti sedacího hrbolu pro dekubit, který se na povrchu zhojil, ale vytvořil kapsu. Zhruba po půl roce od operace se jizva uprostřed začala otevírat, poctivě jsme převažovali, hojili až vylezl zřejmě vnitřní steh, který se nevstrebal. Mysleli jsme, ze se rána zatahne, ale bohužel. Hojili jsme ranu Hyiodine, na chvíli to zabere, ale stejně přetrvává stále “malá” prasklinka, která se nechce zatáhnout, okolí rány je takové místy vysušené a svraštělé, myslíte, že by mohl Sorelex pomoci? Děkuji!

vložil:  
Poláčková

Odpověď ze dne 9. 7. 2021 16:52

Dobrý den,

pokud je ranka již malá a mělká, nedrénujte ji, ale pouze naneste Hyiodine přímo na ránu a zakryjte sterilním čtvercem. Pokud je okolí rány suché, použijte na něj nějakou mast na suchou kůži.

 

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.