fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Krvavý a rozsáhlý velmi bolestivý vřed | 31. 1. 2021 14:01

Dobrý den mám velký dotaz. Mám tatínka, je už třetí měsíc v nemocnici s betcovym vredem, přijali ho s otravou krve a pak dali na LDN kde se snažili vřed léčit, teď je tatínek v takovém vztavu že má hrozně bolesti, dvakrát tak větší zasazeno plochu než měl, často mu to teď krvácí a už nemůže ani na tu nohu chodit. Vůbec mu neudělali žilní a cévní vyšetření a když jsem nohu viděla tak mi přišlo jako kdyby se mu ta kůže stáhla a vypadá to hrozně. Nevím a netuším proč se to tak rozšířilo a zvětšilo že tati musí tak trpět bolesti a už ani sám si nedojde na záchod a to tam na začátku co ho přesunuli na LDN byl samostatný a vše si dokázal udělat sám. Mám o něj hrozný strach. Chci o radu nebo spíš o uklidnění, jestli je v pořádku že mu to krvácí a má tak velkou plochu zasazenou a má hrozně bolesti. Chtěla jsem tatínka nechat převézt do Prahy, ale teď to situace vůbec nedovoluje. Bojím se moc o něj a děkuji za odpověď. S pozdravem Šterberová

vložil:  
Šterberová

Odpověď ze dne 27. 5. 2021 18:12

Dobrý den,

bohužel takto na dálku bez dostatku informací o celkovém zdravotním stavu pacienta a postupu jeho léčby nelze říci, jestli by na tom při hospitalizaci na jiném pracovišti byl jinak. Cévní vyšetření je u bércových vředů určitě vhodné provést. Věřím, že se zdravotnický personál snaží pro Vašeho tatínka udělat maximum.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.