fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Technika převazu | 18. 11. 2020 19:11

Dobrý den, existuje nějaké doporučení k přikládání Sorelexu na ránu? Setkala jsem se s názorem, že při pokládání na větší ránu se nesmí překládat přes sebe. Ale v návodu jsem to nenašla. Děkuji moc za odpověď.

vložil:  
Lenka

Odpověď ze dne 12. 5. 2021 18:06

Dobrý den,

pokud je rána menší, je možné Sorelex stříhat s ohledem na velikost a tvar rány. Pokud je naopak rána větší, je vhodné přikládat jednotlivé kusy Sorelexu vedle sebe, přičemž mezi nimi může být i malinká mezera. Jelikož aktivní vrstva Sorelexu ve vlhkém prostředí rány vytvoří gel, dostane se tak tento gel i do těchto mezer. Překrývání jednotlivých kusů Sorelexu nedoporučuji, aby v místě přeložení nevznikalo tlakové poškození rány.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.