fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Chronicka rana v konecniku | 27. 10. 2020 20:10

Dobry den, mam chronicku ranku v konecniku, ktora sa mi uz dlhe mesiace nehoji, pri tvrdšej stolici prichadza vždy k podraždeniu a občas i ku krvacaniu. Prosim existuje mast, gel, ktory by tuto ranku scelil aby neprichadzalo ku draždeniu a infikacii zo stolice? Dakujem

vložil:  
Dagmar

Odpověď ze dne 12. 5. 2021 18:03

Dobrý den,

u chronických ran v oblasti konečníku je důležité zajistit jejich správnou hygienu. Na tento typ ran se dobře osvedčil antimikrobiální hojící gel Hyiodine (obsahuje antiseptickou složku - jód a hojící složku - kyselinu hyaluronovou). Pokud to umístění rány a její velikost dovolují a pacient nemá alergii na jód, drénuje se rána sterilní gázou nasycenou  zdravotnickým prostředkem Hyiodine a následně se překryje vhodným sekundárním krytím, aby nedocházelo k její kontaminaci. Převazuje se 1x denně. 

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.