fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

PEG | 13. 9. 2020 21:09

Dobrý den, Prosím o pomoc s radou. Moje sestra se stará o nemocného otce, který má už 6 let peg. Nedávno se okolo vstupu na kůži objevilo zarudnutí, obvodní lékař považuje problém v podkoží. Vzhledem ke stavu pacienta, je každý převoz rizikový. Používá se framikoinem a hemagel, jde nahradit vaším preparatem? Dekuji

vložil:  
Trunec

Odpověď ze dne 7. 5. 2021 18:04

Dobrý den,

děkujeme za váš dotaz. Takto na dálku bohužel nelze říci, zda by výměna Hemagelu za Hyiodine byla řešením daného problému (to konzultujte s obvodním lékařem). Ale teoreticky náhrada možná je. Oba produkty jsou určeny pro podporu hojení. Hyiodine obsahuje hojivou složku - kyselinu hyaluronovou a antiseptickou složku - jódový komplex. Aplikuje se buď za pomoci injekční stříkačky přímo na ránu nebo se jím nasytí gáza, kterou se posléze rána vystele. Nesmí však dojít ke "smíchání" Framykoinu a Hyiodinu, neboť by se tím naředil Framykoin a tím se snížila jeho antibakteriální účinnost.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.