fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Krevní nedostatečnost | 20. 4. 2020 22:04

Mám již dlouhodobě krevní nedostatečnost (od kotníků až pod kolena) a v lázních Velké Losiny (sirnatá voda) se mi na pravém lýtku vyleptaly tři fleky na dříve zahojené (ale suché) kůži. To se stalo po týdnu koupaní v srpnu minulého roku. Od té doby byly pokusy to léčit "Borovou pastou na vředy", "Pastou s Cloroxinem+mast Triamcionol E okolo", "impregnovaný obvaz Ialugen Plus + mast ActiMaris" a nyní "žlutá Měkká ZnO pasta s dexa + borová mast okolo". Výsledkem je zvětšení otevřené povrchové rány z původních 3 míst na celkem 8 míst. Navíc mám od té doby občas silné bolesti v operovaných kyčelních kloubech, to léčím Diclofenalem. Nohu mi žena obden pečlivě ošetřuje a vyvazuje obinadlem, bolesti se v lýtku vždy po nějaké době vrátí a noha zrudne až ke koleni. Poslední stav se léčil Augmetinem. Můj dotaz je zda by mi pomohl obvaz SORELEX, či jiná metoda k vyhojení mých ran. Snímek postižené oblasti mohu poslat. Velmi předem děkuji za Vaši reakci

vložil:  
Václav

Odpověď ze dne 23. 4. 2020 13:44

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Vzhledem k žilní nedostatečnosti doporučuji, pokud je to trochu možné, dostatek pohybu a při dlouhém sezení ulevovat nohám tím, že je budete dávat například na podnožky. A samozřejmě bandáže dolních končetin. Je také důležité zdravé stravování, aby tělo mělo dostatek potřebných látek k zahojení ran (bílkoviny, vitamíny,...).

Pokud jak popisujete jsou rány na končetinách mělké a vlhké, tedy produkující tekutinu, určitě je vhodné vyzkoušet zdravotnický prostředek Sorelex (použití nejprve konzultujte se svým ošetřujícím lékařem, je 100% hrazeno pojišťovnou). Obsahuje kyselinu hyaluronovou a antiseptikum oktenidin, které svým kombinovaným účinkem ránu začnou hojit a rovněž zamezí její infekci. Převazujte jednou za 2 dny. Pokud nejsou rány dostatečně vlhké, je třeba je před aplikací Sorelexu zvlhčovat. Pokud bude při odstraňování krytí Sorelex přischlé k ráně, nebojte se jej před odstraněním odmočit vodou. V balení najdete přesné instrukce jak doma při převazech postupovat. Určitě budeme rádi, když nám zašlete fotografie před a po použití na email: urban@contipro.com, popřípadě se obraťte o radu na naší infolince.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.