fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

tři operace v jednom místě | 11. 2. 2020 18:02

první operace byla po zlomenině krčku druhá,po roce, vyjmutí kovů a nakonec třetí TEP kýčelního kloubu všechny tři řezy byly v jednom místě zůstala mě jedna asi 20cm dlouhá jizva jizva je zatvrdlá,povrchově necitlivá při chůzi bolestivá zranění je 10 let staré dá se s tím něco dělat?

vložil:  
Ladislav

Odpověď ze dne 22. 4. 2020 14:56

Dobrý den,

pokud je rána již uzavřená a jizva stará, mnoho toho bohužel již dělat nelze. Výrobky firmy Contipro sice obsahuji kyselinu hyaluronovou, která snižuje ukládání kolagenu a tím pádem je konečná rána flexibilnější, ale bohužel tyto výrobky nejsou indikované na již zhojené rány. Vaše problémy jsou velmi pravděpodobně způsobeny srůsty jednotlivých vrstev tkání v místě původních operačních ran (normálně jsou tyto tkáně vůči sobě volně pohyblivé, ne všechny srostlé).

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.