fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Dotaz Hyiodine | 28. 1. 2020 16:01

Dobrý den. Již mě byl Hyiodine 2x předepsán chirurgem,ale pokaždé bylo nutné čekat i dele než měsíc na schválení RL pojištovny. Je nutné na každou další lahvičku 50ml žádat opětovně RZ lékaře? Není to třeba jako u Sorelexu na první tři měsíce bez souhlasu RL pojišťovny? Děkuji za odpověď.

vložil:  
Petr

Odpověď ze dne 29. 1. 2020 15:12

Dobrý den, 

od 1. 12. 2019 jsou platná nová pravidla předepisování zdravotnických prostředků (ZP) na hojení ran, podle kterých je možné předepsat ZP (tedy i Hyiodine) nejen specializovaným lékařem, ale nově i praktickým lékařem. Lékaři, kteří ZP předepíší, jsou povinni poslat ohlášení na pojištovnu. Toto platí po dobu prvních 6 měsíců používání, poté je povinnost schválení dalšího použití revizním lékařem.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.