fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Dotaz | 18. 12. 2019 6:12

Dobrý den, mám bércový vřed již 3 měsíce ,používám Mepilex a nic, nyní jsem zkusila Aquacel foam a náplast je druhý den mokrá. Už nevím co zkusit,abych se toho zbavila.U lékaře jsem byla před rokem,bércový vřed na jiném místě vyléčil náplastí Mepilex, ale objevil se zase jinde. Děkuji Žaludová

vložil:  
Žaludová

Odpověď ze dne 29. 1. 2020 14:40

Dobrý den,

pokud máte bércový vřed, doporučuji krytí Sorelex. Ránu vám vyčistí, sníží produkci exudátu (tekutiny) a nastartuje hojící procesy s tvorbou nové tkáně. Jedná se o primární krytí (krytí přímo na ránu). Pokud je to třeba, používá se v kombinaci s vhodným sekundárním krytím. V případě, kdy rána hodně exuduje (produkuje hodně tekutiny), stačí měnit pouze sekundární krytí a Sorelex nechat na ráně 2-3 dny.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.