fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Použítí oplachových roztoků | 14. 12. 2019 18:12

Dobrý den, mého tatínka už dlouhodobě trápí bércové vředy. Chtěli by jsme vyzkoušet krytí Sorelex, již jsme zakoupili. Chtěla jsem se zeptat jestli nevadí, před přiložením Sorelexu , ránu opláchnout Prontosanem nebo DebriEcaSanem, nebo stačí jenom čistá voda ? A nevadí, když bude Sorelex v ráně čtyři dny? Zrovna nám to tak vychází, kdy přijde na převaz sestra. Děkuji Basovníková

vložil:  
Ludmila

Odpověď ze dne 29. 1. 2020 13:59

Dobrý den,  

ideálním prostředkem pro kombinaci se Sorelexem je Octenisept oplachový roztok, který má shodnou antiseptickou látku a tyto dva produkty se tedy dobře doplňují. Doporučujeme ránu opláchnout před každým převazem. Převazování Sorelexu je možné provádět po 2 - 5 dnech, ale doporučujeme provádět převazy ideálně po 2 - 3 dnech, aby účinky byly co nejlepší. Pokud není možné, aby k vám sestra chodila například úterý a pátek nebo pondělí a čtvrtek, nemusíte se bát vyzkoušet, za dodržování správných hygienických podmínek, převaz provádět sami, protože aplikace Sorelexu je jednoduchá.

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.