fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Infikovaný BV | 21. 7. 2019 5:07

Dobrý den,manžele trápí posttrombotický poměrně rozsáhlý ,zatím povrchový bércový vřed.Je infikovaný 3 bakteriemi, kterých se nemůžeme zbavit. Když už vypadá, že bude něco účinné, vytvoří se nejspíše rezistence a krytí nebo masti přestanou účinkovat. Z kultivace vyšly Proteus mirabilis -produkuje EBSL, Pseudomonas aeruginosa a Klebsiela oxitoca, všechny na 3+. Můj dotaz je , zda by krytí Sorelex mohlo účinkovat i v jeho případě? Manžel pravidelně navštěvuje poradnu pro chronickou ránu, ale léčba je zatím celkem bez výrazného zlepšení. Předem děkuji za odpověď Synková

vložil:  
Jaroslava

Odpověď ze dne 9. 8. 2019 13:37

Dobrý den,

krytí Sorelex obsahuje antiseptickou látku oktenidin dihydrochlorid, který byl testován a prokázán jako účinný i proti všem 3 kmenům bakterií, které zmiňujete. Z tohoto důvodu by Sorelex mohl vašemu muži zafungovat - ránu díky antiseptické složce "vyčistit" a díky obsahu kyseliny hyaluronové zahojit. Sorelex je plně hrazen pojišťovnou (kód ZP pro VZP pro předepsání specialistou je 0172235).

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.