fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Jak používat Sorelex | 8. 7. 2019 15:06

Dobrý den, v časopise mne zaujalo krytí Sorelex a ráda bych ho vyzkoušela. Mohu se zeptat, jak se Sorelex používá a jak často se musí vyměňovat? Zvládnu to opravdu i sama doma, nebo musím docházet k lékaři?

vložil:  
Ivana

Odpověď ze dne 9. 7. 2019 12:01

Dobrý den,

krytí Sorelex se používá jako primární vrstva, jde tedy přímo do kontaktu s ránou. Aplikuje se aktivní částí na ránu a stranou s potiskem od rány. Je možné jej stříhat v závislosti na velikosti a tvaru rány. Je primárně zacílen na vlhké rány produkující množství exsudátu (zánětlivé tekutiny), rány s povlakem a známkami infekce a rány, které se dlouhodobě nehojí. Pokud rána není dostatečně vlhká, doporučujeme ji před aplikací zvlhčit. Na Sorelex poté přiložte vhodné savé krytí (gázu, popřípadě superabsorbční krytí) a vše zafixujte. Sorelex je možné nechat na ráně podle jejího stavu od 2 do 5 dnů. Během tohoto období lze, v případě potřeby, měnit pouze savé krytí. Při převazu doporučujeme pro usnadnění Sorelex opět zvlhčit, ideálně ve sprše, a nechat jej jemně odmočit. Aplikace Sorelexu je poměrně jednoduchá, není nutné navštevovat lékaře, nicméně doporučujeme s ním vše zkonzultovat.

 

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.