fbpx

Nebojte se nás zeptat

Žádná poradna nemůže nahradit konzultaci s vaším lékařem.
Přesto vám rádi poradíme, jak správně ošetřovat rány
a jaké přípravky nejvíce urychlují hojení.

Bercový vřed - snížení tekutiny | 9. 7. 2019 0:06

Dobrý den, na pravé noze mám bércový vřed, ze kterého vytéká poměrně dost tekutiny a trápí mě už více než půl roku. Potřeboval bych poradit co s tím dělat? Budu vděčný za vaši radu.

vložil:  
Roman

Odpověď ze dne 9. 7. 2019 12:09

Dobrý den, 

v případě bércových vředů produkujících hodně tekutiny doporučuji zvolit krytí, které tekutinu zadrží. Nelze ale pouze odvádět tekutinu z rány, ale je nutné se zaměřit také na důvod produkce tekutiny a hojení rány. Přímo na ránu se osvědčují antimikrobiální krytí s hojivou složkou, jež ránu vyčistí a nastartují hojící procesy, čímž sníží produkci tekutiny. V tomto ohledu vykazuje skvělé výsledky Sorelex s obsahem kyseliny hyaluronové (podporuje hojení) a oktenidinu (antimirkobiální účinek). Pro zachycení přebytečných tekutin je ideální použít jako druhou vrstvu superabsorpční krytí, popřípadě stačí pouze vrstva gázových čtverečků. Některé druhy superabsorbentů navíc omezují zapáchání rány. Každopádně doporučuji navštívit specializovaného lékaře a celou věc s ním konzultovat.

 

Na Vaše dotazy odpovídá

MUDr. Jana MatonohováContipro a.s.

MUDr. Jana Matonohová je nejen lékařkou, ale také stálou členkou našeho výzkumného a vývojového týmu, který vyvinul produkty pod značkou Aktivní hojení. Jana ví o hojení ran všechno a ráda vám pomůže vyznat se v současné nabídce hojivých prostředků a poradí se správným postupem ošetřování ran. Mějte však na paměti, že to nejdůležitější pro zlepšení vašeho zdravotního stavu je osobní návštěva vašeho lékaře!

Please publish modules in offcanvas position.